Zilver voor N’Ketia Seedo op finale 100 meter EK<20

Atletiek Redactie

Vanavond heeft de Utrechtse atlete N’Ketia Seedo de zilveren medaille op de finale van de 100 meter van de EK onder 20 jaar behaald. In het Zweedse Borås liep de Italiaanse Vittoria Fontana net als Seedo een eindtijd van 11.40, dit werd bij de Nederlandse gecorrigeerd in 11.396 en bij de Italiaanse in 11.393, wat goed voor goud was. Met haar 16 jaar was Seedo veruit de jongste bij de finale, die verder uit 18 en 19-jarigen bestond.

Fontana wordt over vier dagen zelfs al twintig jaar, wat wel iets zegt over de kracht en het potentieel van de Utrechtse. Ze reageert dan ook opgetogen: ‘Ik ben erg blij met mijn eerste internationale medaille. Ik was zo zenuwachtig toen ik in de blokken klaar stond, net als altijd in een finale. Ik herinner me niet veel van deze finale, maar ik zag het Italiaanse meisje als eerste finishen. Ik ben zo overweldigd en weet nog niet hoe ik deze medaille zal vieren.’