Zilveren Dom staat weer op het spel

Voetbal Robert Jan van der Horst

In het weekeinde van 18 en 20 augustus staat het traditionele Zilveren Dom-toernooi, een van de oudste sportevenementen in de stad Utrecht, weer op het programma. Zes Utrechtse voetbalploegen gaan dat weekeinde uitmaken wie zich voor een jaar de trotse bezitter van deze fraaie trofee mag noemen.

De volgende teams zijn op vrijdag 18 en zondag 20 augustus 2017 van de partij op de accommodatie aan de Koningsweg: Vreeswijk, UVV, VVJ, Rivierwijkers en twee teams van gastheer VSC. Hieronder volgen wat bijzonderheden van de deelnemende teams:

 

Vreeswijk

De Nieuwegeinse derdeklasser heeft het als gepromoveerde ploeg in het afgelopen seizoen prima gedaan en eindigde verdienstelijk als negende in de middenmoot. De formatie van trainer Ronald Cornet behoorde tot de op één na schotvaardigste ploeg van deze afdeling in West II met liefst 82 treffers, alleen MSV scoorde nog vaker (93 goals). Spits Roland Truggelaar, die naar buurman Geinoord vertrekt, was verantwoordelijk voor bijna de helft van dit totaal. Tegen NOC Kralingen vond hij liefst negen keer het net, een unieke prestatie.

 

UVV

UVV miste op de valreep de promotie door het in de nacompetitie af te leggen tegen rivaal Waterwijk en Purmerend. Toch kunnen de Utrechters terugkijken op een goed seizoen. De bewoners van ‘de Paperclip’ werden verdienstelijk tweede achter het onaantastbare Zwaluwen Utrecht dat slechts een keer verloor. De ploeg had het doelsaldo van 59 voor en 37 tegen als eindafrekening.

 

Rivierwijkers

Buurman Rivierwijkers werd in diezelfde vierde klasse G West 1 uiteindelijk vijfde nadat de ploeg lange tijd had meegedaan om de plaatsen die uitzicht boden op de nacompetitie. Met 62 goals voor en 39 tegen werd een positief doelsaldo afgedwongen waarbij Rivierwijkers de eer te beurt viel om als enige de latere kampioen Zwaluwen Utrecht te hebben bedwongen. De ploeg miste de nacompetitie op een puntje en kan dus toch vol voldoening op de jaargang 2016/2017 terugkijken.

 

VVJ

VVJ was de winnaar in 2016 van het Zilveren Dom-toernooi. Door de strafschoppen beter te nemen dan UVV kon de fraaie trofee voor een jaar in bezit genomen worden. In de competitie eindigden de Jaffa-boys dit seizoen als zevende, met een positief doelsaldo van 39 voor en 32 tegen. In deze afdeling eindigden Maarssen en Hercules samen bovenaan.

 

VSC zondag en zaterdag

De zondagploeg van VSC eindigde als voorlaatste maar wist met een uiterste krachtsinspanning degradatie te voorkomen. In de nacompetitie werd een tweeluik afgewerkt tegen Atletico  Club Amsterdam waartegen thuis aan de Koningsweg moeizaam 2-2 werd gespeeld, maar in de hoofdstad won VSC overtuigend met 2-5 waarbij het naar Amsterdam verhuizende bestuurslid Alex Dongemans ook nog eens een eretreffer op zijn naam bracht in zijn afscheidsduel.

Iets minder positieve geluiden over VSC-zaterdag dat als laatste stond geklasseerd maar in het nieuwe seizoen met een geheel vernieuwd team zijn rentree gaat maken zodat we deze formatie op dit toernooi zien ‘debuteren’ in de nieuwe samenstelling en de nieuwe technische leiding.