Zilveren Dom-toernooi start met finale van vorig jaar

Voetbal Hans van Echtelt

In het weekend van 24 en 26 augustus staat het traditionele Zilveren Dom-toernooi, een van de oudste sportevenementen in de stad Utrecht, op het programma. Zes Utrechtse ploegen gaan dat weekeinde uitmaken wie zich voor een jaar de trotse bezitter van deze fraaie trofee mogen noemen. De volgende ploegen zijn van de partij op de accommodatie van VSC aan de Koningsweg: VVJ, Rivierwijkers, Rhelico, Vreeswijk, Domstad Majella en gastheer VSC (zondag).

In een ver verleden hebben tal van gerenommeerde clubs deelgenomen aan dit klassieke voetbaltoernooi onder wie Xerxes, met de befaamde Faas Wilkes nog in de gelederen. Ook Wim van Hanegem is aan de Koningsweg van de partij geweest, destijds nog in het shirt van Velox.

Dit keer zijn het minder beroemde namen die in actie komen, maar voor spelers, trainers en publiek uit stad en regio is het op vrijdag 24 en zondag 26 augustus weer een sportieve opmaat naar het nieuwe voetbalseizoen dat eind september van start gaat, na eerst een serie bekerwedstrijden afgewerkt te hebben.

 

Loting

Er staat dit jaar geen finale te wachten tussen VVJ en ‘buurman’ Rivierwijkers, net als een jaar geleden. Toen bleef de Overvecht-formatie met 2-1 overwinnaar in de finale. Maar nu zijn beide ploegen al op de eerste wedstrijdavond aan elkaar gekoppeld door middel van de loting, die onlangs werd verricht. Nieuweling Rhelico gaat het op vrijdagavond al opnemen tegen VSC terwijl het duel tussen Domstad Majella en Vreeswijk het programma op de eerste avond zal completeren.

Zijn vijf van de zes ploegen oude bekenden op het toernooi, dat geldt niet voor fusieclub Rhelico dat in 1969 ontstond uit het samengaan tussen VIOS (Vooruitgang Is Ons Streven) en Lingeboys. Het eerste seizoen werd nog gespeeld op het veld van Lingeboys in Enspijk, daarna verhuisde de club naar accommodatie Boutenstein in Rumpt waar de thuisduels van alle teams van Rhelico nog steeds worden afgewerkt.