Zondagsschot fataal voor FC Utrecht

Voetbal Hans van Echtelt

Het is FC Utrecht niet gelukt om zich tijdelijk aan de kop van de ranglijst te nestelen. Een zondagsschot (op zaterdagmiddag) van Robin Propper kostte de formatie van René Hake de drie punten. De fraaie treffer in de 91e minuut was het opmerkelijke slotstuk van een duel dat alles in zich had om doelpuntloos te eindigen. Na afloop toonde de trainer van de bezoekers zich boos en vooral teleurgesteld. 'Het was hier in de Grolsch Veste meer strijd dan goed voetbal, en daar ben ik ontgoocheld over'.

De trainer vervolgt: ‘In de slotfase gaven we bovendien onnodig vrije trappen weg waardoor het publiek massaal en luidruchtig achter de thuisclub ging staan. Dat hebben we over onszelf afgeroepen. We hebben niet zoals tegen Feyenoord met het mes tussen de tanden gespeeld en daardoor misschien wel onnodig maar ook wel verdiend verloren.’

In de beginfase was FC Twente al de betere en meer agressieve ploeg waarna FC Utrecht tijdelijk de regie overnam en via spits Anastasios Douvikas twee keer in kansrijke positie kwam waarbij de jonge Griekse spits een keer de kruising van pal en lat raakte. Daarna raakte de ploeg van Hake het initiatief weer tijdelijk kwijt en moest doelman Maarten Paes enkele keren handelend optreden. Dat ging hem goed af totdat Robin Propper een huzarenstukje uithaalde en de bal in de verste bovenhoek deponeerde uit moeilijke hoek. In de blessuretijd van zeven minuten claimde FC Utrecht nog een penalty na een charge op invaller Adrian Dalmau maar het arbitrale trio wuifde de valpartij van de invaller gedecideerd weg.

Komende zaterdag kan FC Utrecht sportief revanche op zichzelf nemen in de thuiswedstrijd tegen RKC. Na de eerste nederlaag in dit seizoen zou dit voor de FC-aanhang uiterst welkom zijn.