Zwem4Daagse Vianen terug van weggeweest

Zwemmen Redactie

Team Sportservice Vianen en Helsdingen Sport en Cultuur (Gemeente Vijfheerenlanden) slaan de handen ineen voor de 31ste editie van de Zwem4Daagse. Na een jaar zonder Zwem4Daagse keert het sportieve evenement van maandag 23 september tot en met vrijdag 27 september terug tijdens de Nationale Sportweek. Er zijn verschillende afstanden waaraan meegedaan kan worden: 250 meter (10 baantjes), 500 (20 baantjes) meter en 1.000 meter (40 baantjes).

De Zwem4Daagse is al vijftig jaar een uniek sportief evenement en is nog steeds het grootste landelijke zwemevenement dat in Nederland plaatsvindt. ​Tijdens de Zwem4Daagse zwemmen de deelnemers vier dagen baantjes. Nadat vier maal de afstand is gezwommen, krijgen de deelnemers de officiële Zwem4Daagse-medaille uitgereikt. Helsdingen staat de hele week in het teken van dit festijn. Er zijn dagelijks drie tijdsblokken waarop kan worden deelgenomen. Alle overige zwemactiviteiten komen daarom die week te vervallen.

Dit jaar wordt een goed doel gekoppeld aan de Zwem4Daagse: het Jeugdfonds Sport & Cultuur Vianen. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit Vianese gezinnen met weinig financiën toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betaalt Jeugdfonds Sport en Cultuur de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

De voorinschrijving voor de Zwem4Daagse is begonnen via www.teamsportservice.nl/vianen en www.helsdingen.nl. Er kan ook bij de start van de Zwem4Daagse in het zwembad van Helsdingen Sport en Cultuur ingeschreven worden.