FC Utrecht verliest met 1-2 thuis van Sparta

FC Utrecht selectie seizoen 2022/2023
Fotocredits: FC Utrecht

In de halve finales van de play-offs om een Europees ticket heeft FC Utrecht donderdagavond geen goede zaken gedaan. Ondanks een sterk optreden wist het de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen de Rotterdammers niet te winnen. Aanstaande zondag zal de ploeg van Michael Silberbauer om 18.00 uur de tweede wedstrijd tegen Sparta moeten winnen om uitzicht op een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League te blijven houden.

FC Utrecht kreeg beduidend meer mogelijkheden dan Sparta Rotterdam en had ook verreweg het meeste balbezit, maar kon dat vanavond niet in de score tot uitdrukking brengen. In de Galgenwaard kreeg Sparta na 27 minuten een strafschop, omdat Ruben Kluivert Tobias Lauritsen in de zestien had vastgehouden. Vito van Crooij benutte de penalty en zette de Utrechtenaren op achterstand. Tegen de verhoudingen in maakten de Rotterdammers op slag van rust de 0-2. Tobias Lauritsen won een kopduel op het middenveld en haast zich vervolgens naar het strafschopgebied, waar hij de bal weer kreeg en gedecideerd in de verre hoek poeiert.

Na zeventig minuten gaf Anastasios Douvikas het thuispubliek in de kolkende Galgenwaard wat het wilde. De Griekse spits was attent toen de bal in de kluts belandde en tikte van dichtbij binnen. Voor de topscorer van de eredivisie was het voor de vijfde partij op rij dat hij trefzeker was. De Griek is de eerste speler die namens FC Utrecht in vijf opeenvolgende wedstrijden een doelpunt maakte sinds Dirk Kuijt in 2003.