Historische treffer van Jens Toornstra

Jens Toornstra.
Fotocredits: FC Utrecht

Het was een historisch treffer waarmee Jens Toornstra zijn club FC Utrecht tegen FC Twente op 1-1 zette. Zijn doeltreffende kopbal was de jubilerende doelman Lars Unnerstall (100-ste duel) te machtig en betekende het kantelpunt in de wedstrijd die in een vrijwel uitverkocht Galgenwaard werd afgewerkt. Vanaf de gelijkmaker van Toornstra geloofde FC Utrecht er weer in en werd het betere veldspel van FC Twente gecompenseerd met een extra dosis strijdlust.

De Bunnik Side juicht de FC Utrecht spelers toe na.
Fotocredits: Hans van Echtelt

Die 1-1 was overigens historisch omdat slechts een speler eerder scoorde in vijftien achtereenvolgende seizoenen, namelijk Willy van de Kerkhof namens PSV.

En dat FC Utrecht uiteindelijk met 2-1 won via Can Bozdogan, lag ineens in  de lijn der verwachtingen. FC Twente oogde aangeslagen nadat de VAR na minutenlang overleg de winnende FC-treffer goedgekeurd. Scheidsrechter Dennis Higler trok nog liefst elf minuten extra tijd bij omdat doelman Vasilis Barkas wel veel extra tijd smokkelde bij zijn uittrappen.

Wie een jaar terug de ranglijst bekeek op 1 september, zag FC Utrecht stijf onderaan staan met nul uit vier. Hoe florissanter is de situatie nu. Een plek in de subtop met liefst tien punten, ook uit vier duels. Het kan verkeren. Ron Jans heeft niet alleen de lach teruggebracht in Galgenwaard maar ook de punten. Met de komende duels tegen Ajax en Willem 2 in het vooruitzicht een situatie die menige supporter  begin van dit seizoen zeker niet voor mogelijk had gehouden.