Heracles maatje te groot voor Jong FC Utrecht: 6-1

De Utrechtse beloftenploeg Jong FC Utrecht heeft vrijdagavond een ruime nederlaag geleden in het thuisstadion van de Almelose voetbalclub Heracles Almelo Erve Asito. De nummer twee van de Keuken Kampioen divisie was met 6-1 te sterk. Jong FC Utrecht kwam er in Almelo nauwelijks aan te pas, Mees Rijks redde de eer met de enige Utrechtse treffer.

Credit: FC Utrecht

Derensili Sanches Fernandes krijgt een kansje in de openingsfase van de wedstrijd. Vanaf de rand van het zestienmetergebied neemt hij het doel van Michael Brouwer onder vuur. Via het been van een Almeloëse verdediger verdwijnt zijn uithaal over de achterlijn. Aan de andere kant valt de 1-0 als gevolg van een strafschop. En daarna gaat het hard: binnen een minuut loopt Heracles uit naar 3-0 via oud-speler van FC Utrecht Justin Hoogma en Anas Ouahim.

Het team van hoofdtrainer Darije Kalezic keek bij de rust zelfs tegen een 4-0 achterstand aan, maar vlak na rust maakt het toch de eerste tegengoal. Aanvaller Mees Rijks weet via een sliding bij de tweede paal de bal binnen te glijden: 4-1. De Utrechters weten het net echter niet nogmaals te vinden.

De Almelose invaller Lasse Wehmeyer weet met twee doelpunten de eindstand op 6-1 te zetten.

Telstar
Op maandag 13 februari komen de Witte Leeuwen van Telstar op bezoek op het Utrechtse sportcomplex Zoudenbalch. Om 20.00 uur wordt er die dag afgetrapt aan de Koningsweg. Eerder dit seizoen wisten de Utrechtse talenten een punt te pakken in Velsen-Zuid. Derensili Sanches Fernandes en Lynden Edhart brachten de beloftenploeg tot twee keer toe terug van een achterstand: 2-2.