Dubbele dubbel voor floorball Utrecht

Floorball komt oorspronkelijk uit Scandinavië en wordt ook in de rest van Europa steeds populairder. Het wordt gespeeld door vijf veldspelers en een keeper en houdt het midden tussen ijshockey en zaalhockey. De dames van UFC Utrecht waren het eerst aan de beurt om te proberen Nederlands kampioen floorball te worden.Na een bloedstollend spannende wedstrijd werd tegenstander Hot Flames uit Nijmegen met 3-2 op de knieën gedwongen. De stand na twee perioden van 20 minuten was 2-2 (Utrechtse doelpunten van Nina van Mastrigt en Tess Ruger) en leek er een verlenging aan te komen. De derde periode gaf echter toch een beslissing. Zoals in de hele wedstrijd pakte UFC Utrecht het initiatief en zette vroeg druk op de Nijmeegse defensie. Deze taktiek betaalde zich uit en zes minuten voor tijd sloeg Kike Wolters de winnende treffer binnen. Wat daarna volgde was veel hectiek, hele en halve kansen aan beide kanten en keepers die tot reddingen werden gedwongen. UFC Utrecht hield echter stand en de landstitel was een feit.UFC Utrecht coach Ton Loesink: 'Vandaag hebben we alles kunnen zien wat floorball zo mooi maakt. De snelheid, spanning, sensatie, alles zat erin. Op het laatst was het billen knijpen op de bank, omdat Hot Flames hun keeper inwisselde voor een extra veldspeler, maar wat ben ik trots op deze meiden. Dit is de bekroning van een goed seizoen, geweldig.'Een dag later mochten de heren aan de bak in hun poging de prestatie van het damesteam te evenaren.  Utrecht begon als favoriet aan de wedstrijd dankzij hun sterke seizoen. In de reguliere competitie was men namelijk bovenaan geëindigd. De play off finale betreft echter slechts één wedstrijd en daarmee is het ook belangrijk wie de vorm van de dag heeft.UFC Utrecht liet zien dat het daarmee wel goed zat. De wedstrijd was reclame voor het Nederlandse floorball en zowel Utrecht als Sonics lieten zien de terechte finalisten te zijn. De teams begonnen furieus aan de wedstrijd en na slechts 39 seconden lag de bal al achter doelman Heiko Packeiser (Sonics) dankzij een mooie volley van Thomas Rietveld. Utrecht legde Sonics haar wil op en binnen 10 minuten was de stand al 4-1, met Utrechtse doelpunten van Nikki Jansen, Jeroen Bart en nogmaals Rietveld.Sonics gooide het in de tweede periode over een andere boeg, probeerde Utrecht te verleiden tot fysiek spel en wist terug te komen tot 4-3.  Jouk Hogenhuis wist echter de 5-3 te scoren en zorgde daarmee voor de ruststand na twee perioden. Vanwege een twee-minuten tijdstraf bij Sonics, begon Utrecht de derde periode met een powerplay. Twee seconden voordat deze voorbij was scoorde Aron Piekema uit een assist van Matthijs ten Hag, waarmee de score 6-3 werd in het voordeel van Utrecht.Enkele minuten later werd het zelfs 7-3 na een geweldige counter, opgezet en afgerond door Jeroen Bart. Sonics gaf zich niet gewonnen en kwam na een knappe goal van Thijme de Valk weer wat meer terug in de wedstrijd (7-4), maar hierna was het Utrecht dat de beste kansen kreeg.Opmerkelijk genoeg werd er niet meer gescoord, ondanks een zinderende slotfase met twee-minuten straffen over en weer. Dankzij de 7-4 eindstand werden de Utrechtse heren landskampioen en haalde UFC Utrecht als club dus de 'dubbele dubbel' binnen.Naast het heren- en het damesteam werd ook de A/B en de D jeugd Nederlands kampioen. Daarmee werd het een bijzonder succesvol seizoen voor de Utrechters en ligt de lat voor het komend jaar hoog om deze prestatie te evenaren.