FC Utrecht zet Galgenwaard in vuur en vlam met zege

FC Utrecht was duidelijk de bovenliggende partij in de prima wedstrijd van de thuisclub. De formatie van trainer Erik ten Hag, waar het centrale verdedigingsduo Ramon Leeuwin en Willem Janssen wegens een schorsing ontbrak, creëerde een aantal prima kansen. Maar die waren vooralsnog niet besteed aan onder meer Cyriel Dessers. Ook Zakariah Labyad was weinig gelukkig als hij in schietpositie kwam, de bal lag telkens nét niet goed om uit te halen.Na rust moest FC Utrecht, dat tevens de geblesseerde Anour Kali miste, terug en leek even de tol te betalen voor de inspanningen van de eerste helft.  Zenit ontbeerde echter de finesse om de achterhoede van de thuisclub uit elkaar te spelen. In de slotfase was het juist FC Utrecht dat één van de vele mogelijkheden benutte: Labyad kopte in 76e minuut raak: 1-0. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar. In de slotfase maakte de Duitse aanwinst Lukas Görtler nog een paar minuten zijn opwachting.De verdiende overwinning werd uitbundig gevierd op de tribunes. FC Utrecht kreeg na het laatste fluitsignaal een minutenlange staande ovatie; de toeschouwers leken de weg naar de uitgang maar niet te willen vinden. ReturnDonderdag 24 augustus om 19.00 volgt in Sint-Petersburg de return. De winnaar over twee duels plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League. Eerder schakelde FC Utrecht al Valletta FC (Malta) en Lech Poznan (Polen) uit.Zondag komt FC Utrecht, opnieuw in Galgenwaard, om 14.30 uur in actie tegen Willem II. Het is de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Vrijdag werd de ouverture bij ADO Den Haag met 3-0 gewonnen.Niet alleen de voetballers van FC Utrecht kregen overigens een staande ovatie. Die eer viel ook de Utrechtse atlete Daphne Schippers ten deel. Ze werd voor het Europese treffen gehuldigd voor de wereldtitel die ze behaalde op de 200 meter tijdens het recente WK in Londen.