Schalkwijk pakt eerste zege bij SVF

Dat zal hem niet lukken want na een van beide kanten slechte wedstrijd gaan de bezoekers uit Schalkwijk met de zege (0-1) vandoor, hun eerste overwinning van dit seizoen. Oud-voorzitter van SVF, Kees Mocking, maakt een mooi wedstrijdverslag.Slechts 11% van de lezers van de Utrechtse Sportkrant hadden Schalkwijk overigens vooraf de beste kansen toegedicht; het gros (68%) dacht dat SVF aan het langste eind zou gaan trekken.TrefferDe enige treffer komt uiteindelijk op naam van Joris Sturkenboom, na een van de spaarzame vlotte aanvallen op het tweede (kunstgras) veld van SVF, het doornatte hoofdveld is door de scheidsrechter Wateler afgekeurd. Die 0-1 valt na zestig minuten en daarna probeert de thuisclub uit alle macht de gelijkmaker te forceren. Doelman Ramon Wieman moet alle zeilen bijzetten en krijgt nog een keer assistentie op de lijn van Ron Vermeulen. Maar de Schalkwijk-doelman hoeft voor het eerst in dit seizoen geen treffer toe te staan, ook niet in de fase dat zijn ploeg de wedstrijd met tien man moet uitspelen.Dan is namelijk Bas Jacobs met een rode kaart weggestuurd, maar ook die numerieke meerderheid helpt SVF niet aan een punt. 'Dat had op grond van de verhouding in het veld misschien wel rechtvaardig geweest,' zo reageert Schalkwijk-grensrechter Wim Uijttewaal na afloop. 'We we zijn heel blij met die drie punten die ons van de laatste plaats afhelpen.' En oud-voorzitter Kees Mocking heeft nog  ook een rake opmerking in petto: 'Zie het maar als een stukje sociale wederdienst aan onze buren uit Schalkwijk,' zo analyseert hij de derby.ScheidsDe enige twee deze middag die er dan nog enigszins bovenuit staken zijn Joris Sturkeboom, die in de 60e minuut Schalkwijk op voorsprong zet met een goed doelpunt en met name scheidsrechter Arno Wateler, die een prima wedstrijd floot. Samen met zijn assistenten waren zij eigenlijk de Mannen Of The Match deze middag, maar daar later meer over.Was er dan verder helemaal niks goed vandaag? Nou ja…, dan moeten we toch even terug naar mijn aantekeningen welke door mijn koude vingers (en een pen die af en toe weigerde en papier waar de druppels regenwater overheen vloeiden) voor mezelf amper nog leesbaar zijn: vijfde minuut een kansje voor Wahib, in de 16e minuut een eerste schotje van Schalkwijk over het doel van Marcel, twee goeie loopacties van Dave Coenen waar verder niks uit voortkomt, in totaal 4 gele kaarten en 1 keer rood voor Bas Jacobs van Schalkwijk, dat waren wel zo een beetje “de hoogtepunten” van de dag. We waren het er over eens dat de rode kaart op zich terecht was, maar ook waren we het er over eens dat er niet echt een intentie was om een forse overtreding te begaan. Kortom: op zich een beetje een ongelukkige situatie met een begrijpbare beslissing van de leidsman.In de 88e minuut lijkt SVF dan toch nog een gelijkspel uit het water te slepen, echter het keiharde schot van Regino gaat op miraculeuze wijze via een Schalkwijkse rug, net over het doel. Als het dan niet loopt dan zit dit ook nog tegen. Met ruim zeven minuten terechte blessuretijd fluit Arno Wateler dan toch de wedstrijd af, met Schalkwijk als gelukkige winnaar van een wedstrijd waar eigenlijk beide ploegen nul punten verdiend zouden hebben. Kom op zowel SVF alsook Schalkwijk: dit moet ondanks de troosteloze ambiance toch echt beter kunnen. En dat is dan meteen ook maar het enige positieve puntje van vandaag: we weten allemaal dat het beter kan.Man Of The MatchNa de wedstrijd een interviewtje met onze linksback Dave Coenen. Ik noemde Dave al met een paar goeie loopacties en persoonlijk hou ik wel van spelers als Dave, welke in ieder geval met volle inzet wedstrijden spelen. Dus alsnog wat mij betreft de terechte MOTM Dave, hoewel je dat deze keer eigenlijk wel samen moet delen met de leiding van vandaag. Want daar was weer! weinig op aan te merken.Na de wedstrijd werd het gelukkig toch nog gezellig op onze accommodatie. Op een goeie manier napraten met trainers, begeleiders en de scheids onder het genot van een biertje en bitterballen, dat is en blijft volgens mij belangrijk in deze klasse. En toen we daarna beneden kwamen en we zagen daar onze tweede elftallen (die elkaar ook bestreden hadden) met veel plezier de derde helft vieren, toen kwam alles toch nog een beetje goed.Erg benieuwd hoe het nu allemaal verder zal gaan. Corona is en blijft voorlopig nog wel even onder ons. Ik leg me maar neer bij wat door de overheid en de KNVB aan ons opgedragen wordt. Ik heb me voorgenomen me daar niet meer druk over te maken. Bovendien: Nog een keer zoveel kou lijden tijdens een wedstrijd is ook niet prettig...By the way: SVF 2 tegen Schalkwijk 2 wonnen wij wél met liefst 6-2 ! PollOp 4 december stond de wedstrijd Odijk - Aurora op de planning. Normaliter had u zich op deze plek aan een voorspelling kunnen wagen.Op maandagmiddag echter maakte de KNVB bekend vanwege de coronamaatregelen voor het weekend van 4 en 5 december de competitiewedstrijden in de A-categorie van het amateurvoetbal stil te leggen. Dat betekent dat de geplande wedstrijd niet gespeeld zal worden.Later meer.

TussenstandLees hier meer over de opzet van de Kromme Rijnbokaal, omgedoopt tot Hans van Echtelt Cup.Gedetailleerde tussenstand van deze competitie in een competitie na de speelronde op 27 november:[table id=64 /] Tekst: Kees Mocking