Zoektips
Op zoek naar een specifiek onderwerp of naam? Vul deze zoekterm hiernaast in.
Kies vervolgens uit de opties die verschijnen, of klik op Enter en maak uw keuze uit de zoekresultaten.
Zoekt u in een specifieke sport? Klik dan hier (binnenkort beschikbaar).
Scroll naar beneden voor de artikelen uit 2022 en verder terug.
U kunt op een sport boven de titels klikken om alle artikelen over uw favoriete sport te lezen.
Artikelen met verschijningsdatum voor november 2022
Podcast: Sporten na een zwangerschap, kan dat gewoon?
Met drie atletiekmedailles in de tas mag Sifan Hassan zich de koningin van de Olympische Spelen in Tokio noemen. Maar dit Nederlandse succes verbleekt nog altijd wanneer het wordt vergeleken met wat Fanny Blankers-Koen op de atletiekbaan in Londen in 1948 presteerde. Op de eerste Olympische Spelen na de Tweede Wereldoorlog ging de Nederlandse atlete er namelijk met vier keer goud vandoor.

Is een cooling-down na het sporten zinvol of onzin?
De camera’s in de teambus van Jumbo-Visma draaiden op volle toeren. Dit waren beelden waar de documentairemakers van ‘Code Geel’ op hoopten toen ze het plan hadden doorgezet om de Nederlandse wielerploeg tijdens de Tour van 2020 zowat continu te volgen. Want hier zat een volkomen gedesillusioneerde Tom Dumoulin, die zijn emoties de vrije loop liet.

Winst met wind: de perfecte stroomlijn op de fiets
Wie in het Wageningse huis waar Jan-Willem van Schip en Taco van der Hoorn wonen een bezoekje aan het toilet brengt, komt daar een krantenknipsel tegen over een zonderlinge Schotse wielrenner. Zijn naam: Graeme Obree, fietsenmaker van beroep en in 1993 out of the blue houder van het werelduurrecord op de fiets. Ook in de woonkamer hangt een foto van de Schot aan de muur. Waarom Obree en niet pak hem beet Joop Zoetemelk hét grote voorbeeld voor de twee Nederlandse renners is, heeft alles te maken met de baanbrekende aerodynamische inzichten die de Schot destijds in het wielrennen introduceerde.

Overtraining: hoe kun je het voorkomen?
21 juli 2015: daar was eindelijk het langverwachte bericht van Marianne Vos. Gespeculeerd was er volop, nu was er eindelijk antwoord op de vraag wat er met de 28-jarige renster aan de hand was. Want dat er iets moest zijn, was wel duidelijk. Sinds haar debuut in 2006, waar Vos op 18-jarige leeftijd wereldkampioene veldrijden werd, had de Brabantse overal waar ze aan de start verscheen -of dat nu op een racefiets, mountainbike of crossfiets was- de concurrentie aan gort gereden.