Zoektips
Op zoek naar een specifiek onderwerp of naam? Vul deze zoekterm hiernaast in.
Kies vervolgens uit de opties die verschijnen, of klik op Enter en maak uw keuze uit de zoekresultaten.
Zoekt u in een specifieke sport? Klik dan hier (binnenkort beschikbaar).
Scroll naar beneden voor de artikelen uit 2022 en verder terug.
U kunt op een sport boven de titels klikken om alle artikelen over uw favoriete sport te lezen.
Artikelen met verschijningsdatum voor november 2022
Lorena Wiebes valt en sleept bijna hele peloton mee
Slechts zes rensters ontkwamen aan de mega crash en konden doorrijden. Drie van hen waren van SD Worx. Uneken maakte het in de sprint eenvoudig af. Bont en blauw en onder de schaafwonden kwam Wiebes over de finish in Weert. De renster van Team DSM werd naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Ook de rappe Noorse Emma Norsgaard van Movistar was een van de slachtoffers.
Mischa Bredewold en Nienke Vinke naar EK op de weg
Van Dijk komt bij de vrouwen profs behalve in de wegrace ook in actie op het onderdeel tijdrijden. Van Vleuten is de uittredend Europees kampioen en zal na haar gouden en zilveren medaille in Tokio graag haar titel willen prolongeren. Van Baarle is opgenomen in de profploeg voor de wegrace, Van den Berg rijdt mee bij de beloften. Dat doet ook Bredewold, maar dan bij de vrouwen. Vinke is geselecteerd voor de ploeg van de junior-vrouwen, Mackaij doet mee met de mixed relay.
Ellen van Dijk opnieuw tweede in tijdrit Simac Ladies Tour
De derde dag van de Simac Ladies Tour zorgde voor fikse tijdverschillen. De draagster van de leiderstrui Alison Jackson eindigde als dertigste op ruim twee minuten. Lorena Wiebes deed het niet veel beter op de 24ste plaats met een achterstand van 1,56. Mischa Bredewold was twee seconden sneller en bezette plek 22.https://twitter.com/ladiestour/status/1430868628241530883Toen de stofwolken waren opgetrokken bleek het klassement danig door elkaar geschud.
Wiebes wint massasprint maar wordt slechts derde

Ellen van Dijk geeft in Ede vijf tellen toe op Marianne Vos
Geklommen hoefde er niet te worden in de proloog in Ede. De enige hoogteverschillen waren de drempels in de straten. De Simac Ladies Tour is de enige etappekoers in de Benelux die onder de UCI Women’s WorldTour valt, de Champions League in het wielrennen. Veel wereldtoppers bij de vrouwen doen er aan mee, uitgezonderd wereldkampioen Anna van der Breggen en olympisch kampioen tijdrijden Annemiek van Vleuten.
Marijn van den Berg verlaat tevreden Tour de l’Avenir
De Noor Tobias Johannessen won de ronde van de toekomst en liet zich al ontvallen ooit de Tour de France te willen winnen. Een boude uitspraak is dat niet, meerdere winnaars van de Tour de l’Avenir werden later ook succesvol in de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar.Voor Marijn van den Berg telt het eindklassement minder. Klimmen is niet zijn sterkste punt, wel sprinten en dat deed de allrounder tweemaal met verve. Uiteindelijk eindigde de coureur uit de Utrechtse contreien als 39ste op 52 minuten van de winnaar.
Tweede ritzege Marijn van den Berg in Tour de l’Avenir
De Tour d l’Avenir werd in 1961 voor het eerst gehouden en kent winnaars, die zich later zouden ontpoppen tot de beste coureurs van hun generatie. Joop Zoetemelk staat op de erelijst, net als Greg Lemond en Miguel
Marijn van den Berg blijft zich roeren in toekomstronde
Ayuso had grote indruk gemaakt in de Giro U-23 en wordt gezien als een ronderenner voor de (nabije) toekomst. Hij heeft de Tour de l’Avenir moeten verlaten met een schouderblessure die hij opliep bij een val. De Tour de l’Avenir bestaat uit tien ritten, inclusief een proloog. De koers geldt als de Tour de France voor de sterren van morgen.Van den Berg staat na vier etappes op de tweede plaats in het klassement met zeven seconden achterstand op zijn landgenoot Mick van Dijke.
Annemiek van Vleuten behoudt haar topvorm in Noorwegen
Een tempoversnelling van Annemiek van Vleuten op weg naar het skioord Norefjell was iedereen te veel in de derde etappe van de Ronde van Noorwegen. De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman die als eerste van de favorieten een aanval had geplaatst bleef nog het meest in de buurt van de kopvrouw van Movistar, maar ook zij moest meer dan een halve minuut toegeven. In de laatste etappe kwam de leidende positie van de alert rijdende Van Vleuten niet meer in gevaar.
Martijn Tusveld staat voor drie zware Spaanse weken
De voornaamste taak van de profrenner uit de Domstad is het bijstaan van Romain Bardet in de bergen, al mikt de ploeg niet volledig op een goed klassement. Eigenlijk wordt aan ritzeges een groter belang gehecht, maar met de erkende Franse klimmer in de gelederen kan een mogelijke toptien klassering niet verwaarloosd worden. De ronde begint op 14 augustus in Burgos met een individuele tijdrit en eindigt zondag 5 september opnieuw met een tijdrit naar Santiago de Compostella.

Annemiek van Vleuten wint ook in de Baskische regen
Van Vleuten was ontsnapt op de steile slotklim, de Murgil Tontorra. De kopvrouw van de Spaanse ploeg Movistar moest wel alert blijven omdat het de hele dag geregend had en ze de afgelopen dagden weinig geslapen had. Donderdag was ze nog gehuldigd op het strand van Scheveningen. Ellen van Dijk eindigde als tiende.
Ongenaakbare Annemiek van Vleuten heeft gouden revanche

Het geheim van de Tour de Schalkwijk
Mogelijk is de magie van dit evenement de manier waarop in Schalkwijk de zaken georganiseerd worden. Vanaf de start in 1970 is simpele formule het sleutelwoord. Toen gingen tien dorpsjongens van start met gewone fietsen, ruim vijftig jaar later is er in de opzet weinig veranderd. Eenvoudige racefietsen, simpele sportkledij en een overzichtelijke organisatie die voornamelijk door jeugd wordt gedragen. Je begint als rennertje van acht jaar, daarna ga je na het fietsen vanzelfsprekend over naar allerlei groepen van medewerkers.

Amateur zet ‘dreamteam’ te kijk, zilver voor Van Vleuten
De tactiek van het oranje kwartet zal stof tot nadenken geven. Zilver was een schrale oogst na een koers die de Nederlandse topfavorieten geen moment onder controle hadden. Ze lieten zich, zoals iedereen, verrassen door een vroege vlucht van vijf rensters zonder grote namen. ‘Een vorm van onderschatting,’ erkende de uittredend kampioene Anna van der Breggen. De rest van het peloton dacht, knappen jullie het maar op Hollanders, en dat was begrijpelijk. Nederland had immers het hele voorseizoen gedomineerd en met vier toprensters vier ijzers in het vuur. De gouden medaille hoefde bij wijze van spreken alleen maar bij de finish opgehaald te worden.

Geen Brinkfeest in Tour de Schalkwijk
Zo zal uw verslaggever helaas de originele uitreiking van de diverse onderscheidingen moeten missen en dat was ieder jaar weer een ludiek gebeuren. Voor alle 99 renners zal er een prijs zijn, die wordt toegekend door de ploegleiders. Zo is er een prijs voor ‘de meest goedlachse renner’ of voor ‘de scheet van de week’. Ook de meest pechvolle deelnemers krijgen een aparte vermelding evenals de meest strijdvaardige coureur.

Actieve Kelderman speelt in finale ondergeschikte rol
Met nog ruim 50 kilometer voor de boeg sprong Kelderman in het wiel van de Italiaan Caruso. Ook Mauri Vansevenant sloot aan, maar de Belg weigerde mee te werken. Daardoor kwamen de drie niet weg maar het was wel de inleiding tot een boeiende finale. De Belg Remco Evenepoel probeerde het, kwam ook niet weg waarna Pogačar de lont in het kruitvat stak op de steile Mikuni Pass.

Zondag is het na vijf jaar D-day voor Annemiek van Vleuten
Nederland moet nog ontwaken wanneer om zes uur in de ochtend – in Tokio is het dan vroeg in de middag - een oranje kwartet begint aan een missie. Die missie is heel simpel: olympisch goud, met minder heeft de Nederlandse equipe gefaald. Heel wat landen zouden dolgraag één renster willen hebben uit het rijtje Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Demi Vollering. Allemaal zijn ze in staat olympisch kampioen te worden. Een luxeprobleem van ongekende omvang dus voor bondscoach Loes Gunnewijk.

Tour de Schalkwijk voor het eerst ‘per computer’
'Natuurlijk had ik zondagmorgen voor de renners actief werden, gauw nog even een rondje langs het parcours gemaakt, dat mocht toen nog van de organisatie. Eerst de Tourvlag bewonderd die overal wappert in het dorp. Daarna de aanmoedigingen gelezen die overal in het dorp aan bruggen hangen zoals voor Liam en Quinn Rakke, onze oude buurjongens. En natuurlijk geluisterd naar de druk rondlopende ploegleiders die hun rennertjes de laatste instructies gaven voor de tijdrit start.

Glanzend palmares Kelderman met topvijf in alle grote ronden
Wanneer er naast de gele (Tadej Pogačar), groene (Mark Cavendish), witte (Pogačar) en bollen (Pogačar) een trui uitgereikt zou worden aan de renner met het grootste incasserings- en doorzettingsvermogen, zou Kelderman hoge ogen gooien. De afgelopen jaren brak hij steevast botten bij valpartijen en ook dit jaar ontkwam hij niet aan de pechduivel. Half januari werd de Nederlander met een aantal ploeggenoten van BORA-hansgrohe omver gereden door een automobilist, met een gebroken nekwervel een een hersenschudding tot gevolg. Voor de zoveelste maal werd hij gedwongen tot revalideren.

Kelderman komt elf seconden tekort voor vierde plaats
Kelderman had vooraf een achterstand van 32 seconden op de Australiër die hij in het verleden steeds had geklopt in een tijdrit. Maar de Barnevelder kwam in deze Tour niet zo uit de verf op de discipline waarop hij in zijn jonge jaren tot de wereldtop behoorde. De kopman van BORA-hansgrohe knokte weliswaar tot het bittere eind maar hij was te langzaam gestart. Bij het eerste tussenpunt had hij zelfs een achterstand van vijf seconden op O’Connor. Die was bij het tweede tussenpunt weggewerkt en hij sprokkelde in de laatste kilometers seconde na seconde, maar bleef steken op 21 tellen, 11 te weinig.